Wat is SEO? - Kiyozu Webdesign en Online Marketing

Wat is SEO?

Wat betekent SEO nou eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization , Dat betekent zoekmachine optimalisatie. Als je een website laat maken , betekent dat niet dat die website door iedereen gevonden kan worden. Ja, als je je eigen website link aan iemand vertelt of tijdens bijvoorbeeld tijden netwerken doorgeeft, dan kunnen mensen je website zien. Maar dat zijn er misschien 1 tot 100 mensen per maand die je website bekijken, (afhankelijk hoe actief je bent met netwerken 😉 .

Hoe werkt SEO?

Wanneer je SEO optimalisatie toepast op je website kun je organisch veel meer bezoekers krijgen op je website, zogenoemde ‘warme leads’. 1 grote factor van SEO is de juiste keywords gebruiken in je website teksten, de content. Daarbij komt keyword research bij kijken. SEO bedrijven en specialisten gebruiken daar speciale software tools voor.

Er zijn 3 factoren die zorgen voor een betere ranking in de Google zoekresultaten:

Content

 • Teksten schrijven (Wat zoeken mensen precies?)
 • Gebruikt van de juiste keyword strategie in de teksten
 • Afbeeldingen met alt teksten (keywords in de afbeeldingsteksten)

Techniek

 • de structuur van je website
 • juiste gebruik van headers
 • gebruiksvriendelijke urls
 • snelle laadtijd
 • gebruik van een SSL-certificaat
 • gebruik van sitemaps
 • goede User Experience
 • hoeveelheid plugins en soort plugins
 • keuze van hostingpartij / pakket ivm caching en snelheid
 • verwijderen van 404 pagina’s (dode pagina’s)
 • gemixte http en https verwijzingen

Autoriteit

 • Linkbuilding (Backlinks plaatsen)

Er wordt gezegd hoe meer links er naar je website verwijzen, hoe beter. Dat is niet helemaal zo. Elke website heeft ook een zogenoemde “Domain Authority” een ranking factor. Dat is een getal tussen 0 en 100. Als jij een link van jouw website achterlaat op zo’n hoog rankende website, dan denkt google dat je Google dat jouw website ook belangrijk is en kun je ook hoger meeranken. Link building is een vak apart en ook daar is een strategie voor. Eerst moet er ook weer research gedaan worden, daarna moet er of contact worden gezocht met de eigenaar /contentwriter van de website. En soms moet er of een artikel of een commentaar op een artikel geschreven worden. Sommige bureau’s kopen deze backlinks in. Dat is een snellere en goedkopere manier. Er zijn vakmensen die specifiek alleen aan linkbuilding werken en die hebben een netwerk waardoor het sneller gaat.

Wanneer zie ik resultaten?

Daar is geen vaste getal voor, de ene website kan binnen 3 weken al in de eerste pagina’s ranken en bij andere websites neemt het maanden tot een jaar in beslag. Als je website al een tijdje bestaat en al wat verkeer krijgt, gaat het iets sneller. Een nieuwe website gaat wat langzamer. De resultaten zijn te zien in Google Analytics. Daar kunt ook zelf bijhouden wat er gebeurt.

SEO in zijn geheel neemt veel tijd in beslag, de research, het schrijven, het monitoren, het in de gaten houden van trends en ontwikkelingen. De technologie gaat zo snel en Google voert regelmatig algoritme updates uit, dat wil zeggen dat zij iedere keer weer nieuwe regels instellen waaraan een website moet voldoen om nog steeds in hoog in de ranking te blijven. Daarom is een goede SEO strategie belangrijk zodat het ook voor de lange termijn goed zal werken. Het is ook goed om na een paar jaar te checken of de keywords die toegepast zijn nog relevant zijn. Vraag en aanbod veranderd met de tijd, en zo ook de zoekopdrachten in Google. Benieuwd of de SEO bij uw website in goede orde is? Stuur ons een bericht!

We kunnen vrijblijvend een SEO audit doen om de staat van uw website te bespreken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page